Yeşilin her tonunun bulunduğu eşsiz doğal güzelliğe sahip Karadeniz Bölgesi, eşsiz güzellikte koyları, şelaleler oluşturan akarsuları, yaylaları ve bol oksijenli havası ile yerli ve yabancı turistleri kendisine çeker. Her türlü etkinliğin yapılmasına olanak tanıyan Karadeniz Bölgesi, ada bakımından, Türkiye’nin diğer kıyı bölgelerine göre fakirdir. Yerleşime açık olmayan birçok kayalık ve adacıklar bulunur.
Giresun Adası
Giresun ili dahilinde bulunan Giresun Adası, kıyıdan 1,6 kilometre uzaklıktadır. 40 bin metrekare alana sahiptir. Yalancı akasya, akdeniz defnesi başta olmak üzere, 71 tür bitkiye ev sahipliği yapar. Göçmen kuşların rotasında bulunan Giresun Adası, martıların ve karabatak kuşlarının doğal üreme alanıdır. Adada eski çağlara ait kalıntılar bulunmaktadır. İkinci derece sit alanı ilan edilmiştir. Ada tarihte Venedikliler ve Cenevizliler tarafından gemi sığınağı olarak kullanılmıştır. Adada bulunan bazı tarihi kalıntılar;
- Sinop Piskoposu Agias Phokas’ın manastır kalıntıları.
- Amazon kraliçesi tarafından mitolojik savaş tanrısı Ares adına yaptırdığı tapınak kalıntıları.
- 2. Alexius tarafından yaptırılan sur kalıntıları ve kuleler.
- Manastır iç kale kalıntısı.
- Çömlek fıçılar, kaplar.
- Eski temel kalıntıları.
Adada ayrıca kutsal sayılan Hamza Taşı, ana tanrıça Kybele’yi temsil eder. Yılın belirli dönemlerinde, adada ayinler düzenlenir. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ilgi görür.
Kefken Adası
Kefen Adası, Kocaeli ili sınırları içerisindedir. Ada cebeci sahiline tekne ile 10 dakika uzaklıktadır. 0.11 kilometre yüzölçümüne sahip adanın, büyük çoğunluğu kayalıklardan oluşur. Ada üzerinde, anason, incir ve defne ağaçları görülür.

Adada Cenevizliler tarafından oluşturulmuş kale surları, 40 kadar su kuyusu bulunur. Ada su altı avcılarının gözdesidir. Ayrıca adada balık çiftlikleri ve balıkçılık kooperatifi faaliyetleri bulunmaktadır. Ada yerli ve yabancı turistlerin günübirlik ziyaretlerine elverişlidir. Ada birinci derece sit alanıdır. İskana elverişli olmasına rağmen, sit alanı olması sebebi ile yapılaşmaya izin verilmemektedir.
Amazon Adası
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve 19 Mayıs Üniversitesinin katkıları ile oluşturulmuş yapay adadır. Samsun il sınırları içerisinde Batı Parkı yakınlarında oluşturulan adada, tarihi Amazon kadınlarına atfen oluşturulmuş heykeller, yaşam alanlarını betimleyen yapıtlar, eğlence alanları bulunur. Ayrıca ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için restoranlar, piknik alanları, spor alanları oluşturulmuştur. Ada yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.
Kale Adası
Fatsa Adası olarak da bilinen Kale Adası, Fatsa ilçesi ile Ordu ili arasında, kıyıdan 2 kilometre açıkta bulunur. 0.01 kilometre yüz ölçümüne sahip yerleşime kapalıdır. Günübirlik ziyaretler için yöre halkı tarafından tercih edilen yerlerdendir.
Hoynat Adası

Akkuş Adası olarak da bilinen Hoynat Adası, Ordu ile Perşembe ilçesi arasında yer alır. Kıyıdan 100 metre açıkta, yerleşime açık olmayan adada kale kalıntıları bulunur. Bölgede bulunan kuşların önemli üreme alanları arasında yer alır. Günübirlik ziyaretler için uygundur.