Kırklareli Gezilecek Yerler

Trakya Bölgesi’nde yer alan Kırklareli, etrafı İstanbul, Tekirdağ ve Edirne tarafından çevrilidir. Son dönemde yapılan sayımda nüfus 360 bin civarında olarak belirlenmiştir. Ülkemize ait önemli sınırı kapıları arasında yer alan Dereköy sınır kapısı bu ilimiz sınırları içerisinde yer alıyor. Geçmişten günümüze gelen tüm kültürel yapısına ek olarak doğal güzellikleri de gelenlerin büyük ilgi odağı olmaya yetiyor.

Geçmiş dönemde yaşayan tüm medeniyetlerin izlerini taşıyan Kırklareli Gezilecek Yerler ziyaret etmek istediğiniz de maksimum 2-3 gününüzü ayırmanız yeterli olacaktır. Ziyaret planı yapabilmek için doğru mevsimi tercih etmeniz gerekiyor. Kırklareli’nin mevcut konumu gereği de farklı iklim tiplerine sahiplik yapıyor. Bu sebeple de yaz tatili düşünen ziyaretçilerin Temmuz ve Ağustos, kış tatili için plan yapan ziyaretçilerin Ekim ve Şubat aylarında plan yapmalarını öneriyoruz.

Kırklareli içerisinde bulunan müzelerin ziyareti için müze kart temini etmeniz yeterlidir.

Kırklareli Ne Yenir

Kuzu Kapama, Kırklareli köftesi, sini mantısı, papara, borani mantısı, pekmezli kaçamak Kırklareli’ne ait yöresel yemekler içerisinde yer alıyor. Ziyaretiniz esnasında denemenizi tavsiye ederiz.

Kırklareli Gezilecek Plajlar Listesi

Kırklareli, içerisinde birbirinden farklı niteliklere sahip yerleri görebilmenize olanak sağlıyor. İşte Kırklareli Gezilecek Yerler Listesi;

Kıyıköy Plaji

Kıyıköy plajı kayalık zemin üzerine konumlanmıştır. İki farklı sit alanından ziyaretçilerine doğal güzellik sunuyor. Güney yönü Kazandere, Kuzey yönü ise Pabuçdere Karadeniz’e akıyor. Koruma altına alınan dereler de ziyaretçiler sazan, kefal ve alabalık avlanabilir, dilerseniz motor ve kayık ile gezinti yaparak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

İğneada Plajı

Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada, diğer taraftan da Bulgaristan ile sınır kapısını oluşturuyor. Ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçilerimiz için İgneada ilçeye 25 Km uzaklıkta yer alıyor. Oldukça temiz kumsala sahiplik yapan İğneada etrafında hemen her ihtiyacı karşılayabileceğiniz olanakları ile misafirlerine ev sahipliği yapıyor.

Ada etrafında yer alan pansiyonlar, ziyaretçilerin ilgi alanlarına erişim sağlamayı hedefleyen düzende kuruludur. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında tatil için elverişlidir.

Kastros Plajı

Özellikle deniz kenarında çadırlı kamp kurmayı seven ziyaretçilere hitap eden Kastors Plajı, Kırklareli’ne ortalama olarak 18 Km kadar uzaklıkta yer alıyor.

Yapısı itibari ile Orman ile çevrilidir. Ancak ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak Restoran, Cafe, Tuvalet gibi temel alanları da içerisinde barındırıyor. Yapısı gereği orman düzeni olması bünyesinde Kurt, çakal, tilki, porsuk gibi hayvanlarında yaşam alanıdır.

Beğendik Plajı

Bulgaristan’a karşı tatil keyfi süreceğiniz Beğendik Plajı’nda deniz dalgalı ve derin olması ile biliniyor. Yine de halkın işlek olarak ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor.

Panayır İskelesi Koyu

Kalkan balıkçılık ile ünlü olan koy, yeşil ormanlarla kaplı olup, deniz olarak da sakin ve durağandır. Koy genel olarak sessiz düzen üzerinde kurulu olması sebebi ile özellikle kamp ve karavan turizmine olanak sağlıyor.

Poliçe Koyu

Kıyıkıöy’e yakınlığı ile bilinen koy, falezli yapısı ile oldukça dikkat çekici. Poliçe Koy genel olarak ormanlık yapısı sayesinde karavan ve kamp severlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Kırklareli Tarih Turizmi

Ali Rıza Efendi Kültür Evi

Kültür Evi 1800’li yıllarda Atatürk’ün babasına itafen yapılmıştır. Yunanistan, Bulgaristan, Karadağ ve Türk odaları kültür evinin içerisinde yer alıyor. Her odanın düzenlenme ve sergilenme amacı birbirinden farklılık gösteriyor.

Bulgaristan Odası’nın düzenlenme amacı etnografik eserlerinin sergilenmesi, Yunanistan Odası; diğer odaların amaçlarından çok daha farklı olarak belge ve fotografik düzene sahiplik yapıyor olması, Karadağ Odası; Balkan kültürüne ayna tutan eşyaları sergilemesi, Türk Odası ise; daha çok Kırklareli’ne ait mutfak betimlemesini gerçekleştiriyor.

Atatürk Evi

Atatürk’ün Selanik içerisinde yer alan evin aynı düzenine sahiplik yapıyor.

Kırklareli Müzesi

Trakya bölgesine ait hemen her gelenek ve göreneğe ışık tutan müze de Türkiye sınırları içerisinde ilk defa denenen tabiat salonu yer alıyor. Özellikle günümüz de canlılığını kaybetmiş hayvanlara ait mumyaları sergiliyor. Bünyesinde hemen hemen birbirinden farklı 76 hayvan türüne sahiplik yapan müze de öte taraftan da arkeolojik eserleri de görebilmeniz söz konusu.

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi Kıyıköy’e ait en popüler mekanlardan birisi. Tepeye dilerseniz yürüyerek dilerseniz araçla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım sağladığınız da eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz.

Kırklareli Kültür ve Sanat Evi

Kültür ve Sanat evi üç kattan meydana geliyor. İlk katta Trakya bölgesine ait düğünlerin canlandırılması, ikinci katta yerel halka ait günlük yaşamın sergilendiği, bodrum katta ise, Kırklareli’ne ait çanak, çömlek gibi mesleklere ait pazar yerine ait eşyalar sergileniyor. Kültür evi genel olarak Cumhuriyet dönemi sonrasına ait izler taşıyor.

Aşağı Pınar Açık Hava Köy Müzesi

Çeşitli nedenlerle yapılan kazı çalışmalarına ait elde edilen eserler doğrultusunda; zamanında çok da görülmeyen açık hava müzesi düzenlenmiştir. Düzenlenme amacına göre Müze yedi bölümden meydana geliyor. Bu bölümler içerisinde; doğal çevre ortamı, neolitik köy, zaman tüneli, köy canlandırılması, kapalı alan sergisi, deneysel arkeoloji ve eğitim alanı yer alıyor.

İstasyon Caddesi

İstasyon Caddesi ismini trafiğe kapalı olmasının yanı sıra var olan tren istasyonundan almaktadır. Kırklareli merkez de yer alan İstasyon caddesi özellikle yürüyüş yapan yerlilerin uğrak yerleri arasında. Aktif olmayan tren raylarına ve istasyonlarını görebilme, farklı mekanları ziyaret ederek dinlenebilme fırsatının yanı sıra; Atatürk Stadyumu’na da giriş sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here